Duphaston [ Ubat Kuatkan Rahim ]

Hye Mummy ! Nak tanya ni, siapa pernah makan ubat Kuatkan Rahim [Duphaston] ni ya? Side effect makan ubat ni memang pening - pening ke ? Tiap kali lepas makan ubat ni mesti rasa pening. Tapi paksa juga makan sebab dokter bagi bekalan ubat ni untuk dihabiskan dalam 2 minggu. Selepas 2 minggu perlu jumpa dokter semula untuk further check up kandungan. Cuma masalah nya, betul ke akan pening - pening lepas makan ubat ni? Takut ubat ni tak sesuai denga badan.

Duphaston [ Ubat Kuatkan Rahim ]
35 Balas

Saya makan shari 3 kali dah sbulan lebih...xda rasa apa2 pun...😀

Saya amik dari 13weeks sampai 20weeks+ xde side effects pening

Sy makan x dak effect pening pin sis.. Maybe sis alahan kot

Saya makan. Alhamdulillah okay je. Takde apa 😊

1y ago

Hi nk tanya macam mana nk makan ubat tu ye? Berapa kali sehari? Lepas makan ke sebelum? Sebab semalam baru je bleeding and doc cakap threatened miscarriage. Husband yang ambil ubat tapi dia tak cakap apa pun kt husband

Saya makan memang nausea. Side effect dia mmg macamtu.

Makan kerana ada pendarahan coklat bermula minggu 6

saya tngah mkan bru 3 hari mkan sbb kandungan lemah

Tkla sis sy ok je Alhamdulillah skrg da ok..

Sy mkn takde pulak rase pening. Dh berapa hari mkn?

5y ago

Baru 2 hari makan sis.

Sy. Mase awal trimester tu. Mkn dlm mase sebulan.

5y ago

Duphaston.