Ubat Duphaston berapa lama kena ambil?

Actually ubat ni kena makan brapa lama ye..sbb haritu pegi jumpa dokter masa 10weeks, then dokter bg ubat ni..skrg ubat dh habis..tp dokter suruh jumpa dia time 12weeks..

7 Balas

Sy bleeding dari weeks 6, mula2 mkn 1b 2x sehari, pastu still darah lagi, doc naikkan dose 1b 3x sehari Alhamdulillahhh dah stop bleeding.. skrg week 10, doc suruh makan sampai week 20, kene beli sendri di farmasi.. rm60-65 1 papan ada 21 biji..

2d ago

ooo. kiranya klau x de doc tulis tu means xpayah ambik dah la kan .okay2

tgk doc bgitau mcm mna. sya mula2 makan sebiji 2 kali utk 10 hari .pastu still x stop lgi spotting. pergi follow up hosp doc naikkan dos jadi 3 biji sehari . 8 hari juga la sya makan

saya pun dah nak habis..tggl lg beberapa hari je tggl utk mkn, tpi darah tak stop... next appointment minggu dpn

2d ago

Better pegi klinik..utk kes sy..dokter suruh ambil ubt ni sbb ada history miscarriage..tp sy xde bleeding..

Kene refer doc.. tgk keadaan awk mcm mana, mcm sy doc suruh makan sampai habis 1st trimester..

Dr sy suruh mkn sehingga 12w..tp terpulang pula kat Dr awak..better pergi tanya balik

ade bleeding or spotting lg tak?

Bergantung pada individu.