8weeks 4day

hye,so this morning i went to clinic for a scan. But doctor said she only see the sac. There is no baby. She suggested to wait for two weeks before i scan again. Is it normal? sorry for bad english

299 Balas

Saya scan 7 minggu kat swasta, tapi doktor bagi tahu tak nampak apa2, samar2, Dr suruh tunggu seminggu lagi, cuma dalam report Dr sudah tulis 'missed abortion', saya refer Hospital Kerajaan, dapat date untuk scan dlm tempoh seminggu lagi. Setakat hari ini no spotting, no bleeding, tak ada krem perut, tak ada tanda2 apa2, cuma terus berdoa dan berharap sangat, scan next week ni baby dah boleh nampak heartbeat. Ini kandungan saya yg ke-5, sebelum ini semuanya keguguran di trimister per-1. Hati berdebar mengharapkan masih ada harapan.