susu enfamama

Hye momy.. Sy ni bkn penggemar susu , ni frst pregy. Sy bru nk cuba susu enfamama perisa coklat smlm mnum then malam smlm tdo xlena sbb rsa prut memulas , try utk mmbuang tp xnk klua.. Then pagi tdi mnum lg susu tu sbb nk lapik prut pagi2 , selang bpe jam trus cirit birit + mntah susu tu n perut jd kembung urut sikit dkt ulu hti tu , lgsg xnk sendawa or klua angin.. Sy just nk tnya susu xkena or mmg normal pregy akan mcmtu ?? Sorry frstime so xberapa tawu..

11 Balas

Saya langsung tak suka susu. Sama la kita 😆 tapi terpaksa minum sebab pregnant. Saya macam2 susu dah cuba enfamama, anmum, susu kambing semua nak muntah balik. So, sekarang saya minum susu farm fresh/dutch lady/gooday choc. (Kebanyakannya bagitau tak elok untuk tumbesaran bayi dalam kandungan dan paras gula ibu masa mengandung) 😂😂 saya hadamkan je sebab saya memang tak boleh nak telan langsung susu2 ni. Yang boleh susu coklat je 😂 nak buat acanooo.. so far, dah pregnant kali ke-2 ni Alhamdulillah masa pregnant saya takda masalah pape (28w sekarang) gdm takda, hb okay, semua okay 🙂🙂✌🏻kalau sis takut sebab baru firstime kan.l, try ESP shaklee, itu pun susu, tapi susu soya. Sedapppp 👍🏻 saya pun amalkan susuk tu juga. Best of luck sis ✌🏻

sy kena mcm awk jgk.. pergi checkup swasta dy ckp normal sbb hormon kita kn.. 4 bulan awal akn kena mcm tu tp tak semua.. mkn kena ikut time..kena mkn kuantiti yg sikit tp kerap..susu xboleh minum dulu.. sy amalkan jus pati delima..alhmdulilah sy dah okay 15weeks🤲🏼

Mmg mcm tu, sy mggu ke 6 smpai mggu 10 ni tak minum susu, dah cuba 3 jenis susu smua sy cirit birit. Mcm mmg perut kembung tapi x boleh mmbuang dgb pedih ulu hati. Tp kalau nk elak pedih ulu hati jgn makan pedas. Sy stop dh mkn pedas elok sikit

Sy pun minum enfamama sakit perut , tukar anmum pun sama . Last2 sy beli susu kotak kecik dutch lady yang kecik . Alhamdulillah okay . Sy pun bukan pengemar susu juga hehe ..Bagitahu doctor minum susu ni dia kata okay ..

Pernah tanya doc psl susu ibu mengandung tapi doc tak kasi amik , nd dorg tak suggest untuk minum susu ibu mengandung . Lebih elok kalau minum susu biasa mcm HL, gooday,dutch lady

boleh jadi puan lactose intolerance. kalau dah beberapa kali minum masih tak sesuai, puan boleh cuba brand lain. beli paket kecik dulu tengok sama ada serasi atau tidak

Klu sy doc x suggest mnum susu mengandung sbb gula tggi..sy mnum susu full cream dutch lady dgn susu kurma farm fresh..alhamdulillah sepanjang mengandung kaki x kejang

sy pun sama minum enfamama tk serasi, try minum HL pon sama 🤣 sudahnya beli susu kurma farm fresh je.. sedap pun sedap ..

sy pn xsure sis sbb sy pn xminat sgt minum susu mse pregnant. tp minum la juga susu kambing. minum panas2. kurang loya

Sy pn mcm tu klu minum enfama..mgkn ada alahan laktosa..so sy minum susu kambing wildan..alhamdulillah ok