scan kat swasta dgn kk tak sama ke?

hye momy semua...sy nk tny la...saya hamil,sblm ni dah g scan di swasta 2kali scan,1scan doktor kata 6w3d,lps tu scan kali ke 2 8w2d swasta juga,scan kali ke 2 sbb yg 1st td tu dia xle print gambar,hari ni buat buku pink amik darah semua ok,cuma masa doktor scan dia kata kandungan sy 6w1d nk ikut saiz baby tu,sy kompius la knp kt kk baby sy makin kecil saiz dia,janin dh ada jantung,cuma saiz baby xsama mcm swasta,nk ikutkan sy dh 10w3d tp kk kata sy 6w lebih ikut saiz baby

17 Balas

Memang mcm to..doc biasa ikut saiz bby,jgn risau xde pape to..in shaa allah 😘

Kalau ikut scan yang mne same dengan last awk period?

Xpe nanti bby besar sikit.. baru dpt ukuran tepat....

Mmg cmtu kot saye pun cmtu hehe

Awal awal memang macam tu

Mcm sy period jenis x teratur. Mase tau pregnant tu, sy scan saiz kantung swasta br 4 week, kalau ikut last period da 8 weeks.. kk scan biase x bape nampak. Sy everymonth scan swasta, tp still checkup kt kk.. kt kk pon sy x scan sbb scan swasta tu sy attach skali dkt buku pink. Slalu jumpe nurse kk je utk tau result darah n urine n dgr heartbeat baby.

Mmg kena rescan kali ke-2 bru confirm betul date tu..yg 1st xvalid sbb kecil sgt kn, belum lg jd janin..bila janin besar ckt bru blh ukur dgb tepat..ms u jumpa doc xtanya dia dgn detail ke? Apa2 yg kita musykil kena terus tanya sis..