buka buku pink

Assalamualaikum n salam sejahtera. Saya nk tnya utk nk open buku pink dekat KK. Kjta nk ambil kira dri trikh period or scan size bby ye? Sebb ramai yg cakap bukak buka pink klu kandungan dh usia 9minggu keatas. Klu ikut trikh last period sy dh 8w5d. But klu scan minggu lepas dkat klinik swasta saiz baby bru 6w1d.

2 Balas

Biasa kat buku dgn doc akan ikut tarikh period. Then akan bawa scan result tu sebagai info tambahan doc buat reference. Nanti lama2 boleh selari tak silap. Sbb baby tiap bulan perkembangan dia lain2. So tarikh tumberasan dia pun lain2.

5y ago

Terima kasih 😊😊

Biasanya buka buku tu ikut tarikh due based on period dulu. Nanti dah start checkup, bila scan dan ada perubahan due date, doctor akan update pada buku pink tu.

5y ago

Ok baik. Terima kasih 😊😊