Saiz kandungan

Hi mommies nk tnya normal ke kalau saiz baby tak seiring dgn apps ni? Mcm kecik sikit. latest scan kat KK doktor baru dia baru dok belajar guna mesin tu. Sekejap saiz 1.8cm yg dia print 1.67cm. Tp kalau ikut dlm apps sepatutnya 2cm. Patut ke saya risau or normal lari sikit. Patut saiz 9w tp jd 8w#pleasehelp #firstmom #bantusharing

2 Balas

Ada discrepancy/perbezaan sikit terutama ~1 minggu boleh diterima. Ultrasound adalah operator dependent. Probe tu kalau pegang lain sikit, dapat view lain, saiz ukuran pun lain. Selagi baby sihat, tak perlu risau sis 👌🏼

1y ago

Boleh jadi lah tu sis. Memang ultrasound is operator dependent. Takpa jangan risau lebih ya

jgn la percaya sgt dkt apps nii. ikut je yg doctor scan tu.

1y ago

normal je. tarikh bersenyawa lambat. so mmg akan lari 1 to 2weeks.