okay ke scan baby kat kk je

hi..sy 1st mom bru 14w..ada x yg scan baby kt kk je..xde scan kt swasta..mksud sy ikut je jdual scan yg kk bagi..sbb sy tgk bnyak jenis scan kan..nk pegi scan swasta tkut x mampu dan jauh😅 tp overthinking pula tkut ada yg x kena dgn baby..#firstmom #ingintahu

5 Balas

xde masalah sis.. kalo sis teringin nk murah cari kat Google sonobee.. booking online & bayar selepas scan.. xpandai bole wasp no customer service.. Sy kadang² rase nk tahu perkembangan baby.. Sy booking sonobee RM 28 jer.. Sebb mesin kat KK tu lama..xnmpak jelas, Sy da buat aduan pun.. alasan tiada peruntukan mesin scan..😓

11mo ago

ada.. tapi xtahu kat mana.. cube tgk or wasap customer service tu

ada je yg scan ikut schedule kk saja. yg penting awk jaga diri baik2, mkn ubt ikut saranan misi dan dktr..klu ada apa2 yg tak kena cpt2 rujuk kk semula. klu nk btul2 nk spend kt swasta pun..buat detail scan dah cukup (20-24w).

11mo ago

kk punya schedule scan 12w, 20w, 28w dan 36w.

Takde masalah pon sis, scan dekat kk pon doc boleh tengok kalau ada apa2 yang bermasalah dekat baby, biasanya orang scan swasta sebab nak tgk details baby dlm perut tu ☺️, and also excited kan, so tak jadi masalah pon

11mo ago

ohhh okok...tak jdi nak risau 🤭

takde masalah sis. ikut jer scan kt kk. Yg penting kesihatan baby dan sis, sentiasa terjaga. InsyaAllah tiada pa2😊 saya dah 2x beranak sebelum ni, memang scan kt kk jer. Ni pun tgh preggy scan ikut kk jer.

11mo ago

Alhamdulillah lega hati..sbb nmpk kt tiktok bnyak jenis scan ...kt kk pulak lama nau nk tggu next scan..😂

cukup je kk shj pun, jgn risau

11mo ago

baikk..tq 😊