berat baby

hye mommy,sy 37weeks tadi checkup kk berat baby 2.8kg ..agak2 nanti bersalin berat baby berapa ya?berat baby masa dlm perut & masa bersalin akan bertukar2 ke?contoh masa scan berat bby 2.8 tapi dah bersalin nnty berat bby turun..ada ke mcm tu?

15 Balas

scan berat baby ni ada +-. samada baby awak akan keluar besar dr yg discan atau keluar kecil dr yg discan. Macam saya 1st baby. scan before nak masok labour room 3.3kg. baby keluar 3.15kg. 2nd baby. masa last checkup dkt klinik 3.3kg++. 39w1d scan sbb baby mengeras doctor kata berat baby 3.7kg😂. scan before nak masok labour room 3.3kg. baby keluar 3.52kg. lepas keluar hospital hari 1st pergi kk nurse timbang jadi 3.39kg. timbang berat sebulan pula 4.25kg so jgn risau okay. mmg akan berbeza.