Berat baby dalam kandungan.

Tinggal 20 hari lagi nak melahirkan, tadi checkup berat baby around 2.8kg doktor mcm tidak puas hati dgn berat bby dalam kandungan 🥲 boleh tahu berat baby mommies dalam 9bulan berapa ya?? And macammana nak tambah berat baby dalam kandungan . Saya minum susu anmum.

1 Balas

Masa 26 weeks, doctor cakap baby saya kecik. Saya tanya tanya orang sekeliling, ramai suruh saya makan isi ayam, isi daging. Kurang kan nasi. Perbanyakkan makan isi isi, buah. Saya amal kan tu je. Next appointment masa 28weeks, doctor cakap baby membesar ikut usia dia. Berat pun okay. Tapi macam kk saya, 2.8kg tu okay dah. Jangan bawah 2.5kg je. Tu kk saya la yang cakap.

2y ago

mungkin lain dktor lain pandangan kan sis, kadang² boleh stress jg kena ngan dktor yg lain pndangan 🥲