bersama suami 39weeks

hye mommys,dekat sini ade tak yg husband taknak bersama..alasannya dia takut saya sakit…erm tapi sy banyak baca kalau bersama time sekarang ni boleh senang bersalin..agak berbulan juga dia takde nk bersama dengan sy..ni dah nak dekat bersalin dah…kdg2 sy terasa juga kenapa dia taknak bersama,tp bile sy nk ajak bersama,sy pula rasa segan…tapi sbg perempuan kita mesti pkir macam2 kan…nanti mcamana kita tgh pantang then dia pon mesti kena pantang bersama..sy jadi risau bila pikir yg bukan2…help me😬ada ke yg mcm sy yer?apa cara sy nk ajk dia bersama yer🤭😅

32 Balas

mse sy first pregnant, dr awl pregnant smpai baby da umo +-5month bru brsama.. stahun lbih suami puasa bsama.. alhamdulillah suami okey.. now tgh preggy yg kdua dn ktiga (twin).. jrg jgk bsama sbab dye bace byk kburukn dpd kbaikn.. smoga kte smua dpermudhkn urusan bersalin dan berpantang.. Amiinnn 🥰💕

2y ago

sis. 1st preggy tu sis bersalin normal ke?

saya masa 38 weeks 2 days kot. bersama suami malam tu. lepas tu tidur tapi tak sedar pun sebenarnya tak tidur sebab sakit gila pinggang. pukul 3 pagi air ketuban mengalir keluar. 9.11PM malam tu beranak terus. dari awal pregnancy ok je bersama, even 1st trimester pun. alhamdulillah takde pape. hehe suami awak baik sangat takut awak sakit

Saya sejak 20W++ dah x bersama.. masing2 takut.. 😂 pastu suami kesian dkt saya sbb pregnant kali ni saya byk sakit2.. so suami xnak tambahkan sakit.. saya dah bersalin czer minggu lps.. xtau la bila berani nk bersama.. 😂 dulu anak 1st, anak umur 7 bulan baru berani bersama..

Ibu2 dalam ni sy nasihatkan jngn layan soalan mengundang n soalan dlm kain yg mcmni. Bukan pe, takot lelaki gatal yg menyamar. Sbb kat group ibu mengandung fb ada juga yg menyamar jadi ibu mengandung pastu dok pm2 ibu2 tanya soalan yg mcmni. Takot kat sini pon ada sesat juga sekor kt sini.

2y ago

saya pon rasa soalan ni x mengundang apa2 pon.. sgt membantu utk ibu2 yg first time pregnant.. mintak pendapat ke pengalaman ke.. mybe sbb dia tnye dia pon x thu so ibu2 yg ada pengalaman boleh share kann..

husband care for u.. sy pun dari awal mengandung smp bersalin pun husband takut nk bersama sbb xnk sy sakit.. kbtln mmg sy ad byk penyakit lain.. tp mmg sy face to face bincang, tanya dia ok ke.. xpe ke apa semua.. yg penting dlm rumah tangga ni is communication. apa² kena ckp ya..

Sya pun mcam tu sis,husbnd risau keadaan sy dn baby jugak,apatah lgi time ni pinggang sakit jaln pun dah tak larat.perut dah turun sngat,jd agak susah nk bersama dngn suami dh nk dekat minggu2 bersalin ni,

Husband sya pun cm tu...start dari tau saya preggy sampai la berpantang dan lanjut sampai anak 1 tahun.. kita org belum bsama lagi sbb suami takut overthink kalau luka jahitan terbuka... anak nk masuk setahun lebih cm tu baru dia berani tu pun masih slow slow

sy dari tahu pregnnt smpi 4 bln da skrg xde pun bersama suami. sjk sy bleeding kami dua2 decide xkn bersma smpi sy bersalin. lgla dr ckp dinding rahim sy luka . lg dia takut. kami dua2 ok je jnji baby selamat sihat. lahir sihat .

saya terbalik pula sis. saya takde mood nak bersama. tapi suami faham je keadaan saya. tapi kadang saya overthinking nanti saya pantang bersama dengan suami lagi lama. risau pulak 😂😂😂😂😂😂😂

Sama la. Suami sy pun takut lg nk bersama sbb kndunga baru 7minggu. Seriau katenye. Nk jga kandungan😅😅😅sy pun ikut je la. Bkn apa kite risau la bill dia tertunggak ke ape nnti🤧🤧