Bersama suami

Hi mummy’s, bukan niat nk melucah ya !!! Tapi takpa ke kita bersama suami time pregnant ni ? Sekarang sy dah 7bulan tapi takut nk bersama 🥹 kesian suami dia nak tapi dlm masa yg sama kami fikir kan si kecik dlm perut ni hm , last sy bersama masa kandungan umur 14weeks mcmtu and tu last kami bersama, masa tu takde apa2 yg jadi semua ok #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

13 Balas

Sis saya dah 8 bulan but still active bersama dgn suami, suami saya bagi syarat saja saya dah tk boleh nk buat apa dah even sebenarnya saya malas, redha dan ikhlaskan saja lah org kata lagi bagus especially time nk bersalin 🤣 org kata mudahkan jalan. Baby kat dalam perut tk terusik pun dont worry 🥰 nanti dalam pantang lagi lama laki nk tunggu, dgn trauma kita lagi so sekali tk ada masalah keep going.

Boleh je, bg sy emosi suami pun kena ambil kira, rangsangan luar klau suami sy terus terang dia ckp tk puas, seminggu sekali sekurangnya, sy dh 33 week, cari posisi sesuai, kalau terlentang mmg tk larat dh dgn perut lg, boleh buat doggy, support bantal ltk bawah perut

7mo ago

Perlu pakai protection like con*** ke?

Bila da trimster ke 3,doc syorkn digalakn bersme utk bukaan... Klau awl2 pregnant xdgalakn sgt kerap bersme.. Bila da 7bln ni sis, perut da besar, cri posisi yg sesuai dan selesa utk kite..

Baby dalam kantung, x kena n x rasa apa aktiviti yg d buat tu .. boleh je, terutama bila dah trim 3 ni, lagi di galakkan bersama suami sbb senang nak beranak nanti ..

Lahh. Kenapa pulak tak boleh? Boleh jelah saya dulu pregnant kerap bersama 😂 esp masa dah hujung tu lagi lah digalakkan bersama. Jgn risau boleh je.

boleh je sis bersama.. sy dr awal pregnant sampai skrg 30w, atleast smggu sekali. bukan suami y mintak, sy y mintak🤣

hehe boleh je jgn risau. sy pun 7 bulan jgk preggy. every month sy n suami bersama je. 2@3x sebulan tp xganas2 la.

boleh je X da masalah .. janji cr posisi selesa... bagus untuk mudahkan proses bersalin nantu

boleh jer sis tpi jgn buang dlm sbb itu boleh terjadinya kontraksi awal..

Kalau takda apa jadi, onz jelah sis hehe. Tp jgn ganas2 sgt bgtau suami.