bersama suami 39weeks

hye mommys,dekat sini ade tak yg husband taknak bersama..alasannya dia takut saya sakit…erm tapi sy banyak baca kalau bersama time sekarang ni boleh senang bersalin..agak berbulan juga dia takde nk bersama dengan sy..ni dah nak dekat bersalin dah…kdg2 sy terasa juga kenapa dia taknak bersama,tp bile sy nk ajak bersama,sy pula rasa segan…tapi sbg perempuan kita mesti pkir macam2 kan…nanti mcamana kita tgh pantang then dia pon mesti kena pantang bersama..sy jadi risau bila pikir yg bukan2…help me😬ada ke yg mcm sy yer?apa cara sy nk ajk dia bersama yer🤭😅

32 Balas

Communication is the key. Suami sya pun muka2 takut nk bersama takut sakitkn saya n baby. Then saya explain kat dia yg boleh bersama then bagus untuk pembukaan dia terus ok ..

kena pujuk juga sis. Inform dia utk kebaikan masa bersalin juga tambah lg dh hujung2 ni. 1 lg sbnarnya tak perlu segan minta, sbb pahala lebih besar bila isteri yg minta.

sy ckp ngn suami air mani bole tlg bukakkan jalan.. lgpn da 39w.. ckp dgn husb awk ade bce air mani bole trigger contraction n kalo boleh awk taknak overdue.. 😁

husband risau dengan condition kita sekarang ni sis btw sis cakap je ngn husband kalau nak bersama, xperlu segan sebenrnya..just go it through. 💓

suami takut awak sakit lah tu. takpe sis ajak je suami bsama. kalau somi x nak ckp dgn dia jgn nyesai nnti pantang lama tau 😂

maybe dia takut sis tak selesa kot. bincang sis. cakap nak mudahkan bersalin kena selalu bersama. try posisi lain sis.

Normal sis. Suami yg memahami memang ada rasa takut tu. Suami sy pun sama. Jangan risau. Fikir yg elok2 je

yg payah segan. dia takut awak sakit, kalau awak yg nak mulakan je dulu.. tak perlu malu².

I feel u sisss....sy ckp jer.. Tp tuh laa.. Dok ok ok tp idok jugak jalan😂

Tak sakit lah, ngorat ngorat sikit hahaha