Tanda nk bersalin?

hye mommy semua..boleh tnye x..ape ek tanda2 nak bersalin? sy dah 38 weeks..

11 Balas

Anak 1st sy bsalin 38week, -Mse tu sakit perut kejap sakit,kejap ok -sy kluar darah mse nk kencing, -bby dlm perut kerap mngeras (xgerak sbb tolak kepala ke pundi kencing) -dari pagi sy rase skit perut,tunggu pnye tunggu sbb takut nk bsalin,hahaha sy pg hospitl pkul 5ptg,alhamdulillah full ten (ktuban pecah sndiri mse kt bilik saringan) Pkul 7.01pm sy bsalinkn bby boy 2.7kg..wlupn full ten tetap je kne gunting mybe sbb bby 1st

Sy dah 38weeks 2day rasa nk bersalin tu tkde lagi..Ni Elok jee prgi keje walaupn sakit pinggang 😂😂..Harap cepat2 laa keluar tk larat sngt dh ni

perut mngeras pastu rse nak berak tpi bkn nk berak..Ade kuar air ketuban @ lndir drh..Kerap mngeras tu dlm 5minit

Klu sy, 2x bersalin 2x tu la turun tanda darah.. Pastu br start contraction.. Mula2 selang 10min pastu makin kerap..

Kluar lemlmdir cmpur darah atau sakit bwah perut 30 minit 30 minit then 6 minit 6 minit kira contraction tu

Saya Dedua lahir 38w First contraction turun darah.. Second tpaksa induce sbb bby besar cpt

5y ago

Sory tnye sis, yg 2nd tu bby besar brpe kg? Induce mcm mne ek, ccuk ke? Xbiase tu yg xtau.. Sbb bby sy ni pon doc scan 36wk bby dh 3.2kg..die ckp bsr ckit. Tu yg tkot tu... 😅

Pon sdg mhitung waktu..Hehee.. selamat bsabar ye sis.. smoga dpermudahkan..

saya dah 39w2d, tanda pun belum ada. baby masih breech.

Kluar lendir darah,sakit macam sengugut 😁