Pengalaman bersalin

Hye assalamualaikum mummy semua . I'm 38 weeks now . Mummy semua jom la share sikit tanda2 nk bersalin . ?

1 Balas

Tanda tanda bersalin; 1 turun darah 2 pecah air ketuban 3 contraction Ada salah 1 terus pergi hospital. I dulu subuh turun darah, pukul 9 pagi dah start rasa contraction, pergi hospital dalam pukul 11, bukaan baru 2cm. Doctor suruh balik dulu. Pukul 5 pm datang balik sebab sakit kuat, masa baring nurse tengah monitor heartbeat baby, air ketuban pecah. Layan contraction, masuk labour room dalam pukul 12 tengah malam, bukaan lambat sikit sebab anak sulung, pukul 1.20 pagi baru baby keluar 😊

4w ago

contration tu camne sis saya 2 hari perut mengeras sampai kaki sakit xleh jalan pinggang semua sakit perlu ke jumpe doc sebab sebelum ni jumpa doc die ckp contractions palsu skrg saya 37 week nak jalan pun Kene pegang perut rasa cam ade bende berat kat bawah sakit peha