Hye mommy semua... time pregnant boleh kan klu nk mkn mee..ada yg ckp mee niy angin.. tringin plak nk mkn mee hailam.. huhu

22 Balas

Mak kata boleh ja tp mmg kena kurangkan la, just beda nk lepas teringin tu ok la.. Sbb sy mmg xsuka mee. Tp maggi sy jd tringin sgguh time preg, so sy msak utk suami, sy msak sesudu. Dah haha. Beda lps tringin ja. Nnti tringin masak lg kt laki. Kita sesuap pn jd la hahaha

mkn je tp jgn la byk..perut besar nnt segah..mkn apa pn kne kurangkan..tp kerap..sy pn mil xbg mkn itu ini..tp kita tau bdn kita..kdg tu msa hamil ni alah mcm2 bnda yg kta alah sblm hamil msa hamil blh mkn..ad yg blh mkn sblm ni tp bla hamil xleh plak mkn..

Saya makan. Mee makan kyeteow makan. Rasa banyak benda saya mmg makan ja tapi saya ambil sikit dulu. Kalau lepas sehari macam takde papa jadi badan OK terima, lepas tu saya makan tanpa risau😁

Boleh, mee bkn angin.. cuma mee ada boric acid yg sesetengah org x tahan.. tu yg bila mkm jd sakit perut dsb.. sy slh sorg yg x tahan boric acid, jd lepas mkn mee mmg akn sakit perut n membuang..

Mkn je sis.. xmkn lg msuk angin.. hehe bedal je.. mnum air kosong bnyk2.. mkn buah2, sayur n mnum susu stiap hari.. 😊😊💖

Yes..mee angin..sbb sy gastrik + pedih hulu hati, sy x makan..kalau sis x gastrik, boleh kot.. X sure jugak :)

Sy preggy ni kurg mkn nasi. Selera 70% pada mee mcm makaroni mihun mee besar sahaja😂

5y ago

Pk psl nasi , lauk ikan ayam smua tu rasa mcm nk muntah😂 mkn asam pedas pun muntah tk igt dunia. Fav skrg mmg mee2 je atau makanan yg simple2 as long as bukan nasi. Tp tula susu n acid folic x tinggal sbb dah x mkn nasi sgt😂

Ase xde masalah ..semua kalau mkn berangin dear xmkn lah kite.keh2🤗

Saya wktu mgandung 6bulan x dpt mkn nasik sis..makan mee je..huhuhu..

bole sis, mee xbersalah 😂, cume kurangkan kuantiti je 😊