mengidam

Sy mmg da lme x mkn mee samyang . Ttibe sy rse mcm nk mkn mee samyang? Nk mkn tp tkut ..

9 Balas

Sama macam sy sis, punyalah teringin tp takut, akhirnya kecundang berapa hari lepas 😅 tp makan samyang carbonara je sis .. Tak berapa pedas sgt, risau juga sy .. tp syukur tak apa-apa .. Cumanya ramai pesan jgn makan pedas masa ngandung ni, tp klu dah ngidam sgt sis, mau tak mau nak merasa jugakan, hee.. Ohya, Kalau sis jenis makan pedas .. Makan buat-buat rasa In Shaa Allah boleh sis .. Bukan apa, kesian kt bby orang kata .. Dan takut kita sakit perut 🤲🏻 tp harap sgt tak apa-apa 😊 ..

Masa prgnt sy ketagih tau.. stress je nak makan pedas2.. mujur lebih kurang 2 minggu sy pulun.. atas nasihat suami 👉👈 sy cuba kurang2 kan.. dan jarang makan dah.. kalau nk pon sekadar merasa ja..

Sy mkn je ms preggy dlu. Samyang, megi pedas gila mmg xd pantang. Tp jgn ikut sy sis. Sy mkn ok tp takut pada sis x ok. Kalau tringin sgt2 mkn la sikit buat rasa2.

Saya dlu pn mkn je biarpun awl kandungan sbb sy memang biasa mkn pedas, tp kalo sis xbiasa mkn pedas 1st trim bgus jgn dlu.. rsau jg kalo sis xbiasa nnt sakit perut..

Emmm sedappnya.. Sy sepanjang preggy bru 3 kali makan samyang.. Dr awal preg smpai bulan 9..:)) sedapp:)) huhuhuuu

sy mkn je... sbb maggi biasa xsuke.. samyang yg pedas2 tu jugak yg nak.. tp doa2 la semoga bby sihat2 je

saya makn jugak tapi bnyak berdoa sebelum makann . sebab takut jugak. tpi alhamdulillah ok . . sis makan rasa rasa je

sy dlu mkn jgk., tp xselalu.

saya mkn je sis . tapi tak selalulah . .hmmm tpi nasihst sy sis tunggu kndungan 5bulan ke ats