Teringin tapi

Saya beli mee rebus dan makan2 pedas…Tak pe ke saya mkn mee rebus tpi pedas sikit, sbb tak tahu nk mkn apa dah kalau tak mkn nnti masuk angin dn pening kepala #pleasehelp #firstbaby

11 Balas

Saya 1st trim langsung xmakan pedas sbb suami tak bagi. Bila masuk 2nd trim bru brni nak makan dan balik2 masak tomyam sup, tp pedas tomyum sup yg sy masak tu ala kadar je lebih bnyk masam banding pedas. Boleh katakan dlm seminggu tu sy makan 3kli mknan pedas tp ala kadar je, uluhati pn x rasa pedih sbb sy akn kerap minum air putih lps makan. Boleh je mkn pedas tp jgn keterlaluan sbb sekali rasa pedih uluhati tu mmg x selesa, lain lg nt tekena ceretberet..

boleh je mkn pedas,tp agak2..kadang,time pregnant ni lain mcm sikit..berselera bila mknan pedas,kalau xpedas xlalu nk mkn..masa saya pregnant anak ke-2 selera mesti nk kena pedas2..anak no 3 pulak mkn pedas pun xboleh,selera western je..ikut kemampuan sis nk mkn pedas yg mcm mana..cuma berpada-pada lah mkn pds tu.. takut sakit perut pulak

saya makan je pedas. kadang² ada jugak bedal maggi pedas giler tp tkde la hbiskan semangkuk tu. just buat hilangkan craving. masa pregnant hri tu mmg betul² suka makan pedas dan manis. alhamdulillah baby lahir takda apa² penyakit. skrg dag 23 hari.

1y ago

baby boy ke girl sis ?😍😍

sya mkan pdas jugk tpi selang2 hari lh.. Mula mkn pdas time trimstr 2.. sjak pregnant ni perut tak kuat,,mmg akn sakit perut + 💩 .. tpi dh hjung2 trimester 3 ni lebih baik elakkn.. nnti tak tau pula sakit prut mkn pdas atau nak brsalin 🤭

boleh je cuma jngn kerap la .sy kuat pedas jugak sejak preg ank sulung ni kuat mkn cili .samyang pun jadi ketagih hihi tapi alhamdulillah baby sihat je takde masalah apa2🥰

x salah nk mkn pedas tp jgn terlampau sgt pedas dan jgn mkn kerap.. pedih ulu hati seksa oii tmbh lg perut memboyot kdng nk bernyawa x lpas nafas jd tercungap pendek

Atas orang juga sis. Time 1st trim sy nak sangat2 samyang. Lps dh makan sepaket terus rasa menyesal .. nasib xdk apa2.. jangan menyesal mcm saya 🤣

boleh. tp berkadar sbb time pregnant ni senang kena pedih ulu hati. bykkan minum air putih juga ya.

Mkn je sis apa yg rasa blh telan cuma berpada-pada la ya.. takut pedas sgt nt blh sbb kn gastrik..

takde masalah nak makan pedas tapi jangan terlampau pedas sampai kena ulang alik g tandas