Suntik kancing gigi

Hye mommy’s ... nak tnya kandungan berapa minggu mommy2 kena suntik kancing gigi ye ? rsa nervous pula nak p cucuk ni.. ada apa2 pengalaman tak sepanjang cucuk kancing gigi ..☺️☺️

49 Balas

Nurse sy kata klau suda rasa kick baby kuat bagitau dia, xsure week brapa after bgtau nurse then kna suntik mcm biasa. Lain orang akan lain kesan pada badan masing2, sy pn byk membca dari pengalaman orang lain sblm cucuk tu, sakit la, demam la, sengal dan mcm2 yg buat kita nervous dan takut. So far Alhamdulillah, mgkin bdn sy dpt trima.. tiada alahan, tiada sakit mcm yg diperkatakan orang lain, tiada demam, Alhamdulillah dipermudahkan smpai suntikan kedua.. so just relex saja, as I said lain orang lain cara penerimaan badan masing2.. dan jangan terlampau fikirkn, sbb apa yg kita fikir tu yg akan kita tarik dlm diri kita.. Semoga dipermudahkan dear💕

2y ago

2x cucuk for the first time dear

sy cucuk agak lambat dh masuk 30w+ baru nurse perasan sy belum suntik vaksin ATT. Kesan suntikan ni lain orang lain pengalamannya. mcm sy teruk jgk alahan lepas dos pertama. dari lengan tmpat cucuk sampai kebawah ketiak dan breast bengkak berdenyut rasa mencucuk² selama 3 hari berturut². dos kedua ringan sikit effect alahan maybe sbb dh lali kot. apa² pun please pakai baju yg longgar senang nak selak kat lengan tu jgn pakai baju ketat nanti lepas kena cucuk tu seksa dia lain macam kt lengan, ketiak, bahu. nk gerakkan tangan pun sakit dia mak aihh😂

sy 2nd baby, 21 weeks dah kene cucuk haritu sbb masa checkup nurse tanya baby ada rasa gerakan kuat tak? sy kata ada. pastu terus kene cucuk🤣 ok je awak. jgn takut. cumanya mmg lenguh tangan belah cucuk tu. seminggu gak abis lenguh. tp nk banding dgn vaksin covid, vaksin covid lagi sakit🥲 yg ni xde apa sgt

Saya baru cucuk hari selasa hari tu, so far ok lah.. Time dia masuk kan jarum x rasa apa cuma bila ubat nak masuk tu agak pedih sikit. Lepas cucuk tu alhamdulillah semua ok, x da rasa nak demam cuma tempat cucuk akan sakit sekejap so jangan angkat berat berat lepas tu. Banyak kan berehat. Good luck for u🤭

sy lambat 30week baru kena, 34week setel dose ke2.. masa masuk jarum xsakit pun, masuk je ubat tu terasa sakit juga kejap je.. 1st dose sakit xleh sentuh tempat kena injit tu + lenguh, second dose okay dah, xsakit mana ..huhuu

1st dose sy 18w di swasta kesan dia tk de la teruk rasa berat tangan je, tk de demam, nk baring tempat kena cucuk tu rasa la sikit sakit tp tk teruk dlm 1/2 hari tp sy bantai je tido sec dose selasa ni insyaallah ok 😘

20+ weeks kena cucuk first baby 2 dos if second baby 1 dos shja pnglaman sy first bby kena cucuk rsa mcm kena cucuk vksin sakit sikit then blik bengkak n rsa pns on off itu ja ..next second dos sbb first baby

saya 29w,second cucuk 33w. hari selasa ni ... fuh dia sakit kat tempat cucuk tu mmg tak boleh nak bareng kiri... 3hari jgk baru okay. tempat cucuk tu pn lebam 😅 adui harap2 yg second ni cuma lenguh je

saya nurse nak cucuk 28minggu nanti. sekarang baru 25minggu. aritu nurse tnya ada rasa gerak2 x.. saya ckp ada. tapi xkuat sgt. sb saya pulak first baby, xtaw sgt gerak baby mcm or. takot2 tu angin jaa 🤣

1st dose pada sy x sakit.. 2nd dose pehh bila dia tekan masuk... rasa nyummy.. 😂.. lama tangan nak hilang lenguh & sakit.. nurse yg cucuk siap ckp.. sy cucuk lain x pe.. yg ni sy pun x suka 😆