Suntik kancing gigi

Hye mommy’s ... nak tnya kandungan berapa minggu mommy2 kena suntik kancing gigi ye ? rsa nervous pula nak p cucuk ni.. ada apa2 pengalaman tak sepanjang cucuk kancing gigi ..☺️☺️

49 Balas

saya baru hari rabu lepas 5bulan lebih cucuk kacing gigi yg pertama..masa cucuk tu sakit jugok brair mata..lepahtu lenguh2 je..esokkan tu baik dah..tpi atas orang la ad yg deman

alhamdulillah saya okay je masa suntik dos 1 & dos 2. takde rasa sakit ataupun demam. tapi tak ingat pulak week berapa suntik kancing gigi tu tapi atas 20+ weeks la.

Sy first ikutkan 20w dh kena cucuk tp delay sikit cucuk dlm 22-23w.. lps sebulan first dose, cucuk pulak second dose. Lps cucuk tu rasa sengal dan lenguh sikit

saya dah settle suntik, rasa lenguh lenguh je tapi nnt puan minta la nak suntik kat tangan jarang guna, bukan dominan. ada org demam, ada juga yang okay je :)

1st dose kancing gigi saya masa 28 week. Then 2nd dose, sebulan kemudian. No worries, tak sakit pun. Cuma rasa lenguh2 sekejap lepas cucuk. Lepastu okay dah

sy cucuk awal, x ingat week brapa. Once dh rasa baby kick, misi terus cucuk 1st dose. 2 dose sebulan lepas tu. alhamdulillah, dua2 doase xda sakit apa🥰

sy dah lengkap 2 dos. masa first dose haritu cucuk lengan kanan balik tu lenguh kemain, nk masak pon tak blh. second dose request cucuk tgn kiri plak haha

sya dh lengkap 2 dose baru2 ni.. setakat ni bg sya x sakit. bila nk tdo mlm. sya bole tdo ngiring sebelah lengan yg kne inject 😅😅😅

2y ago

mudah2an aamiin. semoha mudah utk sis. sya lenguh2 sekejap je..dlm beberape jam lps injection. lps tu dh ok semula.

Saya 29w lebih cucuk kancing gigi. 5 hari baru surut bengkak. Tapi tak sakit pun. Dia bengkak je. N sakit pun bearable. No worries okie mommy 😘

Sy dh settle 2 dose ATT at 30 weeks. Mmg sakit lengan bile mlm nk tido tp saya bt xtau je haha.. 3 hri dh baik.. mse inject x sakit pn biase je..