SUNTIK KANCING GIGI

Assalamualikum nak tnya, suntik kancing gigi anak sulung biasanya brape weeks ye? Sebab sy dah masuk 29 weeks. Tapi xkene lagi.

19 Balas

sis checkup swasta ke? lau kk, sy 15w dah kena first dose.. second dose kena cucuk masa 19w.. cuba tanya nurse or doctor awk, lau kk kadang takut dorang terlepas pandang. lau swasta maybe lambat sikit kot, kena confirm balik dgn dorang tau

7mo ago

sy kk. itula takot nurse lupa. yg first kena minum air gula pun sy xminum. sbb nurse lupa. tq sis

Saya dpt suntikan kancing gigi kandungan dah 10 week.Kat swasta,maybe first preggy dan second preggy tak sama kot.First preggy memang dpt 2 kali suntikan kancing gigi.

Awak try remind nurse or doctor takut dia terlepas pandang. Saya di swasta doktor mmg dah bgtau awal2 suntik time 7 bulan & 8 bulan. And saya first suntik 29w

7mo ago

Welcome sis. Make sure sis tanya tau sebab jadi kt kawan saya di kk lambat suntik sebab nurse/doctor lupa

Maksud you anak sulung tu, you first time mom and tengah mengandung baby 1st ke? Utk kancing gigi, pls remind nurse/ dr kalau you check up dekat kk

Saya cucuk lepas dah rasa baby kick. Tak silap masa week 25-26 macam tu. Anak sulung lambat sikit rasa kick hihi

Actually Bila bby dah start kick dah ble suntik.. Sy 23 weeks dah suntik then second 25 weeks..

Sy dah kena 25weeks kelmarin 🤣 try awk tnya doc takut dorang tk ingat

Bila da start rasa gerakkn baby..kena bgtahu nurse..kdg2 terlupa..

saya kat kk kena cucuk 26 weeks. then repeat nanti bulan 10

nurse ckp tunggu ada pergerakan bby ,anak sulung mmg lmbat