Bersalin berapa week.?

Hye mommy, boleh share penggalaman, anak first mommy bersalin berapa week.? apa tanda nak bersalin.? Saya dah 38w1d baby tak nak keluar banyak syok duduk dalam perut. Ada tips nak bagi cepat bersalin, risau ter overdue 😅

2 Balas

Pengalaman sy bersalin anak first air ketuban pecah tapi bukaan tak ada. Sampai hospital baru 1cm. Esok pagi pukul 7am cek lagi bukaan baru 3cm tapi contraction dah teruk sepanjang mlm sampai tak boleh tido. Doc terus proceed tolak ke labor room jugak walaupun baru 3cm. Sampai pukul 9am, doc cek lagi bukaan baru 4cm tapi baby dah berak dan jantung dah slow. Last2 kena emergency czer. Alhamdulillah baby selamat. Tips utk cepat bersalin: selalu bersama suami

3y ago

Sy dah start rasa contraction masa 2 hari sebelum bersalin lagi. Masa ni kat rumah mak sy sebab sy ada appointment hospital so senang nak ulang alik. Suami jauh. Masa contraction tu sy cakap kat baby dlm perut “baby jgn keluar lagi tau. Papa tak ada ni. Tunggu papa ada baru keluar ye”. 2 hari lepas tu sy balik rumah sy. Mlm tu lepas mkn mlm dgn suami sy, baru duduk kat sofa nak tgk tv terus rasa air ketuban pecah 😂. Baby dgr cakap nak tunggu papa dia ada baru dia keluar

Anak sy haritu mmg seronok duduk dlm perut, 40w1d baru dia nak keluar 😁 sy cuba macam2 pun still taknak keluar 😅

3y ago

Tak lama dah tuu 😘