tips senang bersalin

Haiii momies... Momies semua start bersalin masa kandungan berapa week.?ada tanda apa2 tak sebelum tu... Saya dah 37w tapi baby belum tunjuk reaksi lagi nak keluar...bila scan kepala baby dah start masuk laluan...harap baby keluar awal taknak lmbt sebab saya gdm tak boleh over due...ada tips tak momies supaya baby cepat keluar.....

2 Balas

Kalau mcm saya dulu tahun 2019, pergi taman bandar. Jalan kaki je pusing taman tu sampailah tiba2 rasa contraction nak beranak. Tapi boleh tahan lama jugaklah berjalan masa tu, sbb org tua2 nasihatkan banyakkan berjalan, nanti mudah nak bersalin dan tips tu berguna untuk saya. 😂 Alhamdulillah. Dari pagi sampai malam tu asyik berjalan kaki je, masa tu masih mild contraction. Pukul 10 malam terus masuk hospital sebab dah contraction kuat dah. 12 malam bersalin. 1hari tu memang berjalan je 😅

3y ago

emm dulu kan masa sekolah, pernah x awak tahan sakit perut masa dlm kelas? 😅 nk g toilet tapi takut2 nak ckp dgn cikgu, so awak tahan je perut tu duk memulas. haa lebih kurang mcm tu lah, tapi perut tu duk memulas berejam2 dan makin lama makin sakit nk gila 😂 sampai dh bukaan 10cm barulah rasa nak terteran.

sama mcm saya sis..saya pun dh 37weeks..tp blm da tanda²..dh xlarat ni..hehehe..saya pun da gdm on diet..tiap² hari ckp dgn baby..suh kuar cpt..😅