3rd Trimester

Hye mommies , sy harini da 37 week 4 day.... nak tanya.. ada tak mommy² yg bersalin 39-40 week? Sbb sy perut tak turun lagi , n langsung takde tanda² nak bersalin, risau lah , normal ke lambat mcm ni? First Mom .........

2 Balas

Hi awak. Normal je. Ada yang early due, ada yang on due, ada yang overdue. Saya sendiri bersalin on 37 weeks. Takde apa2 tanda pun. Cuma perasan air ketuban dah leaking. Terus pergi hospital.

8mo ago

Awak kena pantau kekerapan mengeras tu. Kalau makin kerap, itu real contraction. Kena pergi hospital.

ssama, saya pun dah masuk 37weeks + , tapi masih belum ada tanda lagi, saya harap dia ada tand sendiri, takut kalau kena induce, semoga urusan kita dipermudahkan 🥰