hye mommies.....i want to ask..is it true the baby head will bigger if the mother always get sleeping, rest and have a diebetic? i feel so confuse because my aunt always say like that to me...

49 Balas

ada yang pernah alami simptom sakit gigi smsa pregnant??

1y ago

sy tgh mengalami sekarang.sakiy gigi dan bengkak gusi..gigi sblm ni tk goyang pon boleh jd goyang..

tolonglah jgn percaya bulat2 mitos mcm tu😅..Mmg betul diabetes semasa hamil boleh membahayakan baby but kepala baby akn membesar bila mummy over sleep?? nonsense

Bagi ibu yg gdm, normally karakter bby ialah bahu besar. thts why, ibu2 yg gdm doc akn suggest tuk deliver bby b4 due. but its ok. refer doc..

hi. saya ingin buat pertanyaan. ada tak ibu ibu hamil 7 minggu keluar kecoklatan? ibu saya kata normal.

1y ago

Sy ada..tp bru lps keguguran.. doc klinik ke 3 sy prgi dia kata tk normal. Pdahal selama ni kita dgr normal

Maaf bertanya.. GDM tu apa ya? Sy bakal bapa.. Takda pengalaman bab2 ni..

2y ago

kencing manis. jangan put the preasure to wife. coz most of the pregnancy women will have this problem. its more easier for pragnancy woman to get. tp lepas bersalin it will be normal balik. always take a good diet. 😁

Tak la. Sb genetik baby kpla besar. Baby Sy circumference kpla mmg besar Dr scan, try branak normal x boleh, terus emergency ceaser.

4y ago

Alamak, yeke sis. Aduh risau pulak saya, sebab haritu buat detail scan, dokter cakap kepale baby besar sikit dari saiz yang sepatutnya, risau pulak dengau ceaser 😭

my first pregnancy last time, i got gdm n my bby deliver with a big head. but it not to big la.. only in the graph its quite high

Saya anak pertama mmang kuat tdur..lpas siap wat Kerja smbung blik tdur..alhamdulillah anak shat Jak..

adakah normal jika berlaku pendarahan diawal usia kandungan hampir 5 minggu. . pendarahan sedikit2 tidak berhenti sehingga 20 Hari....

3y ago

x normal...better gi hosp..takut terjadi apa2 ...tpi mnta dijauhkan

Its just a rumors..dont worry..just take care of urself, control ur diet..live healthy