aspirin 10w

hye mommies, ada tak yang tengah on aspirin 100mg, awal kehamilan..sekarang baru 10w.. saya kena makan aspirin sebab dah 2x gugur sebelum ni.. sekarang saya risau effect ubat tu.. saya baca kat gugel, banyak yg negatif (effect) ubat.. ada tak mommies kat sini yg selamat bersalin yg on aspirin? saya risau sangat2.. lagi pulak, hampir 2tahun menanti cahaya mata.. dan saya dah scan masa 9w, ada heartbeat..dan doctor sah kan kali ni kembar... kerisauan berganda..hari2 tengok panties ,takut bleeding.. hari2 fikir, ade ke heartbeat lagi 10w ni.. mommies, doakan baby2 saya selamat hingga saya melahirkan dan sehat selalu..

25 Balas

makan je ikut nasihat doktor. jgn stress sgt pasal spotting/bleeding tu. kena keep positif & jalani hidup mcm biasa. bykkan berdoa supaya dipermudahkan & Allah lindungi baby puan. ubat ni mcm mana pun mmg ada side effect, tp doktor bg mesti bersebab. andai kata jadi yg tak elok, nauzubillah, sekurang2 nya puan dah usaha, dah ikhtiar. lgpun aspirin utk baby mmg diberi utk high risk pregnancy (puan pernah keguguran & skrg pregnant twin) so doktor ambil langkah berjaga2.