Muntah minum air gula

Hye mommies semua, sy kena minum air gula di kk pagi td. Tapi lepas tunggu 2 jam, ngam2 nk amik darah tu, sy muntah n kluar semua. So xvalid kena minum semula. Tapi sy plan nk buat di klinik swasta sbb Dr cakap air gula nya ada perisa. Sesiapa ada pengalaman buat dkt klinik luar n Cara nk hilang loya. ?

2 Balas

cre hilang loya biar perut btul2 rse lapar..Pastu mnum skligus je..

5y ago

hehehe...Klu cre sye mcm tu skligus xade ape2 n xrse mntah huhuhu

Boleh try pergi swasta. Saya baru je minum beberapa hari lepas. Okay je sedap rasa mcm air mirinda orange tu tp versi takde gas dan manis. Alhamdulillah takde rasa nak muntah pun.

5y ago

Ye betul. Sama je puasa dari 10pm n dtg 8pg ambik darah minum air gula then tunggu 2 jam utk ambik darah lg. Better cari klinik yg dekat dgn rumah sebab sementara tunggu 2 jam tu boleh balik rumah rehat2 dulu sebab time tu kita tengah lemah sebab puasa tu. Doc bg minum air kosong so minumlah bg tambah tenaga sikit2 supaya tak dehydrated. Sy buat dekat klinik siti. Try lah search kot2 ada klinik siti dkt area rumah sis