Perut Makin Kecil

Hye mommies. Nak tanya, normal ke kalau perut harini nampak kecil dari hari2 sebelum ni? Skrg sy dah 10weeks. Masa 7weeks sy masih lg ada selera makan. Masa tu memang obvious sgt perut besar. Skrg dah start xlalu makan & muntah2, tgk perut makin kecil. Perlu ke risau?

16 Balas

Br lg sis..perut xnmpk..nti msuk 5 bln ke atas..tw2 sok nmpk bsr... Tp depend pd bdn seseorg..ada tu xnmpk perutnye mcm xpreggy..pdhal preggy...mcm sy ritu..ms 10week xnmpk pape.. msuk 6bln tgk cermin..bsr tul perut..org ingt dpt bby twin..pdhal bby singlebell je😂😂perut je bsr..

7 weeks tu perut besar bkn sbb baby dlm perut..besar sbb mkn byk..7 minggu tu baby sebesar buah beri je..tunggu la 7 bulan baru nmpk betul2 besar..10 week pn mmg xnmpk besar.. 3 bulan ke ats bru nmpk baby bump, tu pn tgk org jgk, ad yg 5 bulan bru nmpk..

saya rasa normal ja kot, sbb selalu juga rasa harini macm besar perut ttiba esok kecik, kdg nampak kdg tak nampak, skrg dah 7bulan pun perut kecik je mcm 5bulan hehehe kalau risau boleh tanya doc untuk kepastian🤗

Awal lg tu sis.. Perut akn stat besa bila da msok 4bulan ke atas..ni pun cpt besa perut sy ni mybe sbb bby no3.. Mse no 1 n no 2, 6bln lebih bru nmpk skit perut nye.. Huhuu

Normal sis sbb masih kecil dan baru selalu perut akan nampak bila kandungan dah masuk usia 5 bulan ke atas dan ada je yang x nampka perut Smpai bersalin

It’s quite normal for early pregnancy to lose weight. I didn’t gain until 5 months and only start showing my belly at 6 months.

Biasa awal trimester perut nampak besar sebab kembung angin saja mommy. Tu yg kadang kecik kadang besar 😊

My perut also rasa makin kecil. I pon risau. Berat turun sikit. Sebelum ni rasa kembung sebab angin. I 18weeks

Betul sis.. Sy dah 15 mggu still blm nmpk.. Cume buncit2 je sikit.. Hehe ikut badan jgk..

7w selalu perut xnmpk lg.. sbb awl sgt.. normal sis perut xnmpk.. 10w pon masih baru..