kembung perut

Hi momies, macam mana nak kurangkan kembung perut yee? Smenjak 6 weeks kandungan lagi dh asyik kembung perut smpaikan tak boleh tido tak selesa ? skrg dah 8weeks3days makin terasa kembung perut tu makin kerap ? bukan tu saja, selera makan tak sama mcm baru 4 minggu sngat sngat kuat makan, skrg dh kurang selera, cium bau makanan pun dh mual ? hirau jugak takut bby tak membesar sebab kurg makan apa smua. Boleh tolong sy? Selain mengurangkan kembung perut, mcm mana nak tambahkan selera makan? #firstbaby ? tak ada pengalaman

3 Balas

Tu normal sis..memula preggy mmg perut akn rs sebu n xselesa..lepas tu tiada selera.mkn pn normal..jika.xleh.mkn nsi sis.try la mkn bubur nsi..or pape yg blh sis mkn dan leh d terima tekak..just try n error..mg d pmudahkn segalanya..aamiin...

Tu normal sis..memula preggy mmg perut akn rs sebu n xselesa..lepas tu tiada selera.mkn pn normal..jika.xleh.mkn nsi sis.try la mkn bubur nsi..or pape yg blh sis mkn dan leh d terima tekak..just try n error..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Mb sis boleh sapu minyak pd kaki & tapak kaki sebelum tido. Pakai stokin utk elak sejuk & bloated