Pedih perut

Hai sy skrg tgh je mengandung kenapa perut sy pedih kalau lapar? Lepas makan perut ok nnt bape jam lg lapar pedih perut . Siapa2 ada mcm sy tak? Kalau lapar tu nk makan apa je sbb skrg ni mmg tak lalu sgt makan makanan berat 🥺 sy makan sbb perut pedih . Setiap pagi tu sy mst kena alas perut sikit kalau tak mmg pedih perut sy? Boleh ke sy minum gaviscon? Selamat ke? #pleasehelp

2 Balas

Normal. Tu petanda nutrien telah diserap oleh baby. Bila lapar, petanda baby nak mak dia makan. Perut pedih memg normal. Sebb sepanjang mengandung ni memg ibu akan mudah kena pedih ulu hati. Jadi, perlulah selalu makan dengan kerap. Sehari 6X makan sikit tetapi kerap.

2y ago

Tulaa sy dlu mengandung tk kerap lapar cmni. Yg ni 2-3pg perut memulas bila dh makan baru ok. Semoga baby sihat2 je dlm perut ni takpelah mama kena makan lebih ☺️

makan 2 jam sekali.

2y ago

👍👍