xda selera makan?

Hai assalamualaikum maaf nak tnya normal ka kalau saya xlalu nak makan xrasa lapar langsung dari pagi smpai skrg dah pkol 4 xda rsa nak makan ..perut dah 6 bulan selalu org cakap dah masuk 6 bulan ke atas selera makan bnyak ..tapi sy tak ?,berat pon xnaik2 ..risau la jadi apa2 kat bby,tapi sy betol2 xlalu nak makn bukan saja2 buat ?

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Kena juga makan, nanti kurang nutrisi. Tak elok juga. Kalau nasi tak boleh, cuba bihun. Kalau bihun tak boleh, cuba mi. Pelbagaikan makanan, cuba setiap satunya. Saya dulu macam tu, memang tak selera makan. Tapi sebab anak nak membesar perlukan nutrisi mencukupi, saya paksa makan walaupun sekejap tu muntah. Roti pun boleh cuba, try and error. Nanti kena soal dengan doktor. 😆 Serik kena soal kenapa berat turun mendadak pula tu, kena soal macam tu terus ngadu kat mertua. Dia masak lauk simple je, situ makin selera.

Baca lagi
3y ago

Terima kasih sis 😘