Pendarahan

Hye doctor boleh bagi tahu saya nak Tanya Lepas sya berhubung dengan Cik Suami Saya mengalami pendarahan tapi tak Banyak and dia kluar skali mcm darah beku mcm haid Dan keputihan pun keluar jgk and masa keluar Tue tak sakit,,, itu tiada apa2 berlaku ke sebab kandungan Saya Baru 12minggu Saya risau Sangat

16 Balas

Saya pun pernah macam ni lepas bersama suami, esoknya ada keluar darah sikit. Dua kali mengandung saya kena macam ni. Kandungan pertama bleeding saya terus ke hospital. Cek scan apa semua okey. 3x saya ke emergency sebab bleeding on off. Last sekali saya bersalin awal masa kandungan 22w dan baby tak dapat survive lama. Lepas tu saya mengandung lagi. Bersama suami sekali, again esoknya ada darah keluar sikit. Masa ni saya dan suami dah trauma nak bersama. Saya terus ke hospital. Lepas cek luar dalam, doktor suspek ada polyp. Terus kena bermalam dekat wad untuk dipantau pakar. Doktor ada cek dan dia keluarkan macam lebihan daging dan tunjukkan dekat saya. Lepas pada tu dah takde bleeding. So, pendarahan semasa mengandung tidak normal. Better pergi check hospital terus.

Sy masa masuk tristmeter ke2 dua kali jgak lh asl b’sama trs keluar spotting 2 3 hari bru takde darah tap bla kluar darah tu takde lh penuh 1 pad biasa je pas tu cek swastaa bby ok je laluan bby kluar pun takde darah nthen nurse tak bgi dlu b’sma tggu tristmeter 3 . Tap bla sy tak b’sama pun still ada spotting wktu 28week sy pergi cek pac pangkal rahim sy adaa luka sikit .. Skrg sy dah 30week pun tak berani nak b’sma sbb trauma tgk darah bla kluar ☺️ tap nurse bgithu sy dah boleh b’sma dengan husband tap jgn ganas kena slow’slow 😅

Sis. Kena ingat satu benda. Spotting, bleeding is not normal in pregnancy. Jadi instead of tanya sini, I suggest you in the future terus je pergi klinik. Even ads doctor in TAP ni pun diaorang tak dapat jawab sebab diaorang tak assess awak.

saya pernah macam tu waktu anak no3.. pergi hospital..then doctor akan suntik ubat kuatkan paru² baby..n doc tak galakkan untuk bersama dgn husband buat sementara waktu.

alhamdulilah dh pergi,,,baby kt dalam baik2 saja siap gerak2 lgi,,, doctor Kata dinding Rahim Takut Ada apa2 besok kena pergi klinik lagi check lagi punca Dari mna

Saye dah 3hari spotting sis hr ni scan Dr ckp kantung dah kosong tiada janin dah.. so battleawsk trus jumpa Dr scan..sekrng usia kandungan saye 11week😭😭

sy pnh msa ank first kluar drah lps brsama.skit je.sy bgtau doc ckp hold dlu tuk brsama... lps tu ok xde ape. sbb rasenye normal kot lps brsama akn kuar drah

pergi hospital terus sis... jangan tanya kat sini. apa² spotting/bleeding masa mengandung kena terus pergi check bukan tanya² tunggu jawapan 😅

saya haritu ade bleeding. call nurse kk, nurse suruh pegi emergency terus. better awak pergi emergency

Awak risau tapi awak tanya sini 😂 risau pergi sepital / klinik sis.