QUESTION

Hye.. boleh tau tak sebab² baby susah tidur...Baby 5month,siang mmg tidur sekejap² tapi berulang tapi mlm tidur sgt ok...Cuma dlm 2 hari ni dia tak tidur malam...tapi mnangis ngntok..di tepuk² tidur sekejap,lpas tu meragam semula and 2 mlm ni sgt² kurang menyusu.. bila dibagi susu sedut 2,3 kali then nangis....Pampers,perut semua dh check..xde apa...Kesian tengok bby mcm ada yg dia xselesa...?

1 Balas

Bayi saya pun mcm tu juga.. Rupa2nya dia sakit gusi nak tumbuh gigi.. Belikan dia teether biar dia gigit.. Mmg kna sabar lah ya mommy sampai giginya kluar baru baby tdur mcm biasa..

4y ago

ohhh...yeke...patut lah...teether sejuk mmg dibagi..dia sekejap jee ggit pas tu di buang...dia suka ggit kain bedung dia...