Tidur siang sekejap

Hi. Baby sya nak masuk 2 bulan. Dia berjaga siang kdg lama, dlm 2 jam. Nmpk mata dh ngantuk sgt. Tpi tidur sekejap sekejap. Bgn tak merengek. Malam tdo okay. Normal ke mcm tu ? Risau

4 Balas

normal je. samalah baby saya. asalkan malam dia tidur ok. siang tu kalau dah bg susu, tukar pampers semua, nampak mata dah ngntuk tu cuba letak atas dada kita sambil gosok/tepuk perlahan. pastikan dia dah burp dulu kalau dah susu, nampak je dia mamai boleh cuba tidurkan meniarap. tapi pastikan kita pantau. bagi dia lena lama kejap camtu. tapi jgn buat selalu. buat kalau dia dah ngntuk sgt tp takmau tido siang

2y ago

Ohh. Try meniarap ea. Baik baik. Nnt cuba. Thanks tau.

Normal. Siang tu buat la aktiviti dgn baby. Nanti dia letih cepat la lelap. Janji malam dia lena.

normal