Puasa tapi muntah

Hrini cuba puasa, mmg tahan smpai berbuka walaupun mcm roti canai rasa.. tp lepas je berbuka terus muntah hbs.. ptut ke esok puasa lagi? 🥺

6 Balas

Alhamdulillah selesai puasa sehari. tahniah. Tengok juga apa yg awak makan apa, cara kunyah makanan. makan dgn kuantiti sedikit dulu.. kurma dan air kosong dulu. lps tu solat maghrib, lps tu makan menu utama ikut diet suku2 separuh. kurangkan makan manis2 , pedas, kuih muih , lemak2 semua tu.

2y ago

Baiklah, in shaa Allah. Terima kasih atas nasihat awk🥰