Puasa masa pregnant

Ada tak sesiapa kat sini yang ada pengalaman puasa masa pregnant. Lepas berbuka je muntah balik semua ??? ada tips tak utk taknak muntah lepas berbuka tu? Btw saya sekarang dah masuk 16minggu pregnant ?

2 Balas

Pernah sbb tawu pregnant waktu bulan puasa.tapi sbb alahan n muntah 10 hari tertinggal.jgn paksa badan kalau lemah atau muntah.islam ni mudah .normal kalau 4 bulan mcmtu still muntah2 ,mcm saye masuk 5 bulan baru okay .harapdapat membantu

Kak Ris amalkan air rebusan OMB buah dlu alhamdulillah serasi..walaupun puasa time preggy bdn still bertenaga..