HB rendah☹️

Hri ni cek up kt klinik.. Bulan lepas,berat 65kg.. Bulan ni turun jadi 62kg.. HB pun rendah,10.2 je... Macam mana nak tambah berat badan eh.. makan dah mula selera.. tp berat turun lagi... Nak nangis lah macam ni..😔 Boleh bagi tips,senarai makanan dan semangat utk saya tak..🥺

16 Balas

try ubat sangobion sis.. sye ank first n kedua hb mmg smpai 9.. yg ketiga ni sye mkn sangobion je.. alhmdulillah xprnh lg trun smpai 10..

2y ago

xde sis.. sye xde mkn ubat lain pon..shri sebijik je ubat sangobion to.. ubt pon murh je..

dh berapa minggu? kalau awal lagi rilek je. doctor selalu ckp masuk 3rd trimester, berat senang naik. sy naik 6kg je kali ni

sy kurang makan sayur tapi baru2 ni sy tukar vitamin iberet alhamdulillah hb terus cantik dari 10.7 terus naik 12.1

sy bln lps cek hb ok jer naik 12.bla 2 hari yg lps pg klinik cek trn pulak 10.6 hmm xtau cmna la 😔😔😔

sy makan Eberet pagi sebelum g klinik , campur Ngan jus oren Sunquick , hb akan jadi cantik 😘

makan buah jambu batu. elak kaffein, makan ubat on time :)