Makanan tambah berat

Hi mommies. Saya new mom. Skrg tgh 15w. Ada cadangan utk naikkan berat badan tak? Sbb start pregnant saya takde selera nk makan dan berat pun turun. Masa awal pregnant cuma loya2. Nak masuk 2nd tri ni hari2 muntah. Check up je dkt klinik doc mmg nak pantau berat. Ada cadangan tak?

5 Balas

15w kalau belum tambah berat takpe asalkan nurse saya kata hb, urine, bp, okay. baby pun okay. InshaAllah nanti masuk 20w akan naik berat tu. Jangan risau takut nanti sis naik terus sekali banyak.

7mo ago

okay baik. terima kasih. sbb risau berat turun after pregnant sbb tak lalu makan. bila dh makan. tekak mula loya

Jangan risau..dah nak masuk 5 bulan nanti berat naik la..awal2 ni biasa la..makan makanan yg berkhasiat dah cukup..Semoga dipermudahkan urusan sis ya

Mcm sy la masa 15w jadi kurang selera mkn.. skang 17w asik lapar je 😂. Syukur selera mkn da kembali. Harap hb naik balik next checkup

Sama dgn sy berat slalu turun every check up last timbang mse 16w5d padahal slera dh naik cuma xbedal mkn bnyk2 sbb sy GDM on diet

makan je apa pun yg berkhasiat. lebihkan protein. kurangkan fast food dan makanan yg banyak preservative.

7mo ago

baik terima kasih.