I have an ANEMIA

how you deal with it ? My HB is 9.0 . What should i take to high up my HB ? I think i want to try drink Anmum Materna and eat kerang rebus . Is it okayh ?

59 Balas

kena betul2 pantang kopi,kafein, betul2 dptkan apa yg sesuai utk sis naikkan hb.. kalau sis boleh makan jambu batu, sy sarankan jambu batu.. wlpun ada yg ckp buah tu boleh buat org susah membuang, tapi dgn memakan buah betik boleh melawaskan.. kalau sy, sy makan jambu batu with serbuk amoi manis.. dari 10hb pergi 13hb..