Susu formula untuk bayi kuning?

Hi Semua, Betul ke susu formula boleh membuat bayi bertambah kuning? Atau susu formula apa yang boleh turunkan kuning bayi? Saya buntu dah ni. Baby dh 17 hari masih kuning. bilirubin masih 10. Air susu saya kadang tiada. Saya nk bagi susu formula tapi risau kuning baby naik lg. Mcm mana nk turunkn kuning baby. Minta tips kawan2 semua please.

20 Balas

cuba mommy amalkan minum air soya dan kurma..boleh tambahkan susu badan.. mcm sy, utk kuning bby sy mandikan bby pg dlm pukul 8-9pg..then bawak bby keluar rumah bg kne cahaya matahari skit..jgn tempat trlalu panas..agak² je..kerapkn susu bby sejam stgh ke 2 jam..pusat bby pun kne cuci bersih² slah satu sebab kuning lambat trun..

4y ago

Baiklah. Terima kasih info ye.❤