Susu Formula untuk kuning bayi

Hi Mommy, ada tak cadangan susu formula untuk turunkan kuning baby?

7 Balas

Mn2 susu pn bole sis.. kena try n error sbb nya bkn semua susu ssuai dgn ank kt.. mcm sy mula2 bsalin air susu mmg xde jd tpksa bg susu fm tp btukar2 la.. mula2 minum datch baby ank berak2, pastu dupro sembelit kndian enfalic baby Alhamdulillah sesuai.. jnji ank kerap berak kencing utk buang kuning. Lps tu jgn stress.. lg 1 tips dia mndikn ank dgn daun kucai.. daun tu jg potong guna gunting hnya pulas je pastu rebus . Airnya buat mndi ank. Ank sy guna petua ni kuning dia turun..

2mo ago

ada jugak umur bayi ni , usus dia xleh nk terima lagi susu yg ada protein lembu. so kena cari susu yg ada tulis lactose free.

rasanya xkisah pun mana2. asalkan bby kerap berak dan kencing. sbb kuning trun bila najis byk mmbuang. just kerapkan menyusu, xkisah bf or fm. tp kwn sy ada bgthu yg anak dia minum susu karihome. katanya susu tu boleh trunkan kuning. boleh la klu nk try

baby kuning , mandikan dgn daun belimbing buluh..Rebus je daun tu.. pastu bli ubat utk bby kuning kt klinik swasta

biasa pun boleh dah....yg penting bby blh terima.. tapi utamakan breastfeed ya.

Anak sedara saya guna s-26 turun kuning. Hm tapi tak sama kan setiap baby

boleh try Similac sis..

2mo ago

insha'Allah nanti nak cuba. terima kasih

Similac total comfort

2mo ago

terima kasih sis 😊