Berat naik 2kg very month

Help.. sy dh diet 3s x minum manis tp berat naik jgk 2kg last month nurse dh bising sbb katanya kne naik 500g je😆. sbb bmi mmg dh overweight masa bt buku n now dy mmg naik dgn jayanya x lbh x krg 2kg.. runsing plk dok pk time2x preggy kne tahan mkn ni sbb hritu minum air gula bacaan ok nice x sngkut..

2 Balas

sama mcm sy..over dari masa bukak buku lg..dah nak wat canne..control mkn kan...xpepasal kena gastrik..dlm 2mggu ke sbulan tu ada la naik 2-4 kg...nurse bising...doc pon bising...da dua kali minum gula..due bulan satu ni..n alhamdulillah...smuanya normal lg...bby je jd besar sikit dari usia...so..skrg kna control minum manis je...

4y ago

haah..tang bby bsr tu..mak dia pulak jd risau..xkeruan...alahaii

saya pun, overweight sejak bukak buku pink. berat pun naik 2 kg tiap kali check. alhamdulillah, darah ok, gula pun ok. saya siap cek BP 2 mggu skali takut ada pre eclampsia. its ok. asal kita makan yg brkhasiat, seimbang dan minum air kosong selalu. dont worry. baby ok je. yg xok bila gula trlebih n tkanan darah tinggi