Hi

Harini mummy checkup,berat naik 2kg slps 2mggu jmpe misi..then 2mggu akan dtg mummy kne minum air gula lg skali..agaknya kenapa ye..sbb dgr td misi cakp sbb berat mummy tu..apa kaitannya..mmg kne mnumnair gula 2kali kee untuk ibu mengandung..sbb nih first baby..dh msuk week 27..

2 Balas

Sb berat sis lbh dri target ptut nya sebulan.Hnya naik 0.5@1kg je..Klu lbh dri tu sis kne rePeat air gula nk detect ade kncing mnis ke..sis naik smpai 2kg dlm 2mngu ttus..Tu kne bt mnum air gula...

5y ago

Hehehwh biasa tu dugaan preggy..Tu namanya oengorbanan seorg ibu kan..Mcm2 hadapi tme mngdung..Nty bersalin lg lah mcm2

Berat naik mendadak takut ada kencing manis sis. Mcm saya, berat naik mendadak misi suruh check bp selang sehari. Saya dh dua kali minum air gula tp mmg xde sangkut kencing manis.

5y ago

Tulaa..rsau ke baby nyaa..tp kita nk buat mcm mne..sbb bru ad slera makan.rse nk mkn jee kje nya..lps tu berat nya naiklaa..tp tulaa..xtau plak bahaya smpai mcm tu..ya Allah.arap2 moga2 tiada apa2..aminn..btw thanks sis atas information sis..