28w1d Berat naik 2kg dlm 2mggu

Nurse dh bising..dia suruh diet..bacaan lain semua cantik..grm Xde..cuma Berat cpt naik..tolong sy..nk bt mcm mana ni

7 Balas

hai sis , macam saya . tapi dah masuk 30weeks naik 3bunga jer dalam 2mnggu . last time sy 28weeks KK refer saya ke doktor pakar pemakanan , sy boleh share first sis kena kurangkan makanan yg berminyak & bersantan . nasi hanya 1senduk setengah lebihkan sayur & buah. sebelum magrib sis dh kena makan malam . kalau sis lapar sngt waktu malam bleh makan buah sahaja . air gula kena cut . susu tin kalau ad ambil memang kena stop . sbb mcm sy BMI doktor ckp paling bnyak naik hanya 11.5kg dlm masa 9bulan 10hari . saya skrng ni dh naik 10kg😂😂😂😂

saya pun naik mendadak. Padahal saya banyak makan lauk Masakkan kampung je macam ulam², lebihkan sayur. nak kata makan berminyak hari², x jugak. minuman manis pun saya x suka manis. saya dari Sebelum pregnant Memang jenis yang suka makanan @ Minuman kurang Manis. entahlah xfaham silapnya kat mana 😂 pening jugak nak memikirnya.

sama la sis..sy dh msuk 3 bulan berturut2 berat naik 2.6kg sebulan...selang sehari cek bp...x tau la nk control mcm mana lg...nsi dh kurng kn semua minum manis pun jarang...hri tu dh minum air gula..ok jk xda gdm... pening kdng2 fikir

1mo ago

sebulan naik 2 kg tu ok lg ... sy pn same mcm tt ni naik 2kg dalam mase 2 mnggu biase yg ni nurse akan bsing sbb naik mendadak

sy pon😭😭😭😭😭😭

kawal karbohidrat dan gula sis....

Sama macam sy sis..

Gdm ye*