mommy share pengalaman termengandung

Heheheh takut ni sebab lupa pakai condom . Buang luar?? tapi still takut sebab bby bru nk 4month ?

13 Balas

Sy pn merancang sendiri jg sis sebab husband x suruh mkn pil perancang. Sebelum ni merancang buang luar sj kecuali masa baru habis period baru buang je dlm.. 3 tahun lebih merancang cara ni.. tp lepas 3 tahun tu sy pergi berurut ikut kawan..sj nak check rahim ok ke tak.. makcik tukang urut tu cakap rahim sy tersepit.. dia betulkan semula kedudukan rahim siap cakap lagi klu bersama husband lepas ni kompom jadi terus 😅.. dan mmg betul² jd pula.. itu pun sy & husband bersama masa tak subur...skrg dah 14weeks.

5y ago

Mungkin la tu sis.. 😄 haha

Nurse memang akan bising sis tapi kalau sudah mengandung tu mahu buat macam mana sudah rezeki sis tapi kalau beranak czer memang tidak boleh nurse dan doktor mesti marah tapi kalau normal saya rasa lebih baik sis pikir dulu lah sebelum mahu buat sesuatu saya saran kan saja sis 😊

5y ago

Tu lahh saya pun mmg xsedia lagi haih .. Harapa xde lahh klu tau ade ubt bole mnum wlupun dah lepas brsama mmg saya beli.. Saya dah trlmbt haha doakan ye xde pape. .bukn tolak rezeki tp klu bole bukn skrang. .😅😅

Say plak sebab xpakai kondom,walaupun buang luar akhir nya melekat jugak.skrg 33 weeks.anak 1st baru setahun 9 bulan n czer.nasib nurse n dok kk xmarah.dorang bagi nasihat soh jaga dri je.tiap bulan apoinment ngan pakar

5y ago

Oh czer ..tp ok la anak dah besr .. Nak dekt 2thun gak tu tu kk xmrah .. Sblum ni sis pkai kndom ke ?

Saya mmg tk de mkn pil smua sbb husb tk bg. So mmg depends on sndiri je@kondom. Sblm ni mmg elok je, tp ada skali tu tlajak, trus skrg preg no 2. Bby bru 6m. Kandungan bru 5w.

5y ago

Haah, redho jelaaaa😅

Saya asyik termengandung je😆 , rancang la macam mana pun , tetap lekat juga. mmg tak bersedia tapi yakin ada hikmah Allah nak bagi rezeki anak sekarang .

5y ago

Ok lah tu sis sb hmpir ksemua gap 2thun .. Klu yg bru buln2 ni yg xsedia ni klu ank dah sthun mgkn saya xkesah sgt dah.

Boleh start makan pil perancang @ cucuk depo kot sis. Kalau kondom ni, asyik lupa je payah jugak

5y ago

Tu laa sis tp tkut la nk buat .. Mnum ubt pulk payah laa sb mesti terskip dengr klu mkn ubt xleh skip ..

Rezeki klau buang luar pun boleh melekat 😆😆 kadang kita x sdr dh terlepas sedikit

5y ago

Itulahh yg brlegar kt kepala skrang ni tkut ade trlepas sikit😅😅

Hal ni yg dok verlegar dlm kpla sy skrg ni..😂anak pon baru 4bulan..kahkahkah

5y ago

Tu laa sis ..risau kemain saye ni rsa xnk lyn somi je hahaha

Kmi pun buang luar,termengandung jgak sis. hermm... 😂 Rezekiii

5y ago

Sya pn taknak mkan perancang.. Rncang sndiri ja.. Buang luar pun kalau Tuhan masih nk bagi anak,pun kita akn mngandung lagi.. buat pekak je doc/nurse bebel.. Yg mkan ubat pn bleh termengandung sis

Cepat beli postinor 2, sis. Makan dalam masa 72jam 🤭 emergency pill tu.

5y ago

Yekee okey2 kejap lg beli kelapa haha