Buka buku pink Kena scan baby?

Haritu Saya pergi klinik kesihatan sebab baru dapat tahu Saya hamil. Jadi Saya nak refer doktor. Tapi nurse yg jaga kaunter depan sekali dia soal. Before nak masuk klinik kan Kena soal. Lepas dah bgithu, dia suruh Saya pergi klinik swasta scan baby then baru datang balik buka buku pink. Saya cakap Saya taknak buka buku, cuma nak jumpa doktor sebab ini anak pertama. Then nurse tu cakap buat apa nak jumpa doktor. 'you dah check you hamil kan' jadi Saya pun balik. Tapi teringt nurse tu cakap mengenai scan baby. Tolong saya terangkan apa nak buat Bila dapat tahu hamil dan procedure buka buku pink Terima kasih

2 Balas

Sekarang ni certain klinik memang macam tu. Scan kat luar dulu, dah confirm nampak janin baru boleh buka buku. Selagi xnampak kena repeat scan.

mcm klinik tmpt sy xde scan pon xpe. jnji dtg masa appointment buka buku. dpt jumpa doc terus utk scan.