Nak scan perut untuk buka buku pink

Hi , saya nak tanya sy dah 5w pregnant , Nak buka buku pink kena 8w nurse tu kata . So kita kena p klinik swasta dlu ke utk scan perut bila dh 8w?

7 Balas

Tahniah. Jika puan rasa puan berisiko, better ke klinik swasta untuk pengesahan awal kehamilan. Mcm saya, ada spotting dan umur saya pun 40-an (advanced age maternity) so upt positif terus sy ke klinik swasta untuk pengesahan awal kehamilan. Doc swasta sahkan saya hamil 4w advise sy buka buku pink cpt sebab sy berisiko; advanced age maternity (bagus jika dipantau lebih awal). Esoknya call KK, KK pun terima sy buka buku pink awal.

2y ago

Hahaha... tak perasan langsung pos lama. Apapun tahniah ye! 💐💐💐

Dah g kkia untuk test pregnancy?kalau makmal cop positif..nurse kkia akan bookingkan date untuk buka buku pink seawal 8 minggu..saya aritu naik double line tggu 6 minggu terus g kkia..n buka buku pink ms 8 minggu..bukan terus dapat..kena book dulu Scan tu option saja..lgpun awal2 x nmpk..yg penting upt naik double line..

2y ago

Eh..hahahaha..post lama rupanya..tahniahhh puann..selamat berpantang ya

benda ni semua terpulang pd sis..hehe kk tu sbnrnya mgkn sbb terlalu awal..mcm2 kemungkinan boleh berlaku..sbb tu lmbt skit di kk..nk buat kt swasta buat jela .swasta bila2 masa di mana anda berada boleh..👍jnji kita ada duit .hehehe..kita pon excited kannn...swasta terima aje..dorg pon caj mahal..mestilah bila2 aje..

2y ago

Ni la kekurangan apps ni kan? Tkde keluar waktu kita tanya tu 🤣 dh lama tnya baru ada org jawab hihi 🤭

rasanya tengok tempat jugak kot..tempat sy 10 weeks bru blh bkk buku..pstu kalau mcm mse kita p bkk buku tuu kita blom scan, Dr kt kk tuu akn scan..tp lau dh scan kt swasta sblm tuu, dorg akn guna gmba scan tuu je utk letak dlm buku..

2y ago

Terima kasih sbb reply 😀 Alhamdulillah 9/1 haritu dah bersalin 😂😃

aah kna tnggu 8weeks bru blh buka itu pon kna scan dkt klinik swasta utk confirmkan...tadi pon sy pegi kk nk buka buku tapi nurse tu suruh scan second round dkt klinik swasta bru blh buka buku..sbb bru lg..

2y ago

Terima kasih sbb reply 😀 Alhamdulillah 9/1 haritu dah bersalin 😂🙂

saya second pregnant .. yang first dulu gugur ...saya cuma nak tahu kalau keputihan ade darah tu normal ke untuk awal kehamilan ? sebab kandungan saya baru 6w ...

2y ago

kalau pernah keguguran blighted ovum sebelum ni..kalau preg lagi better pegi cek paling awal berapa week ye?

depend pada tmpt

2y ago

Terima kasih sbb reply 😀 Alhamdulillah 9/1 haritu dah bersalin 😂🙃