Scan 8 minggu tapi tak nampak

Hi, nak mintak pendapat, masa minggu ke 8 sy ada scan, tapi doktor cakap tak nampak, buat urine test mmg double line. Terus doktor buat refer letter utk scan bawah. Tapi sy tak pergi time tu sbb urgent balik kampung. 18/7 ni sy nk buka buku pink tapi nurse mintak bawak scan result sekali. Tapi tu laa scan tak nampak. Patut ke scan lagi sekali before pergi buka buku pink ataupun terus scan bawah? Sy ada jgk baca kadang2 8 minggu tak nampak lagi, kena repeat scan lepas 2 minggu. Sekarang sy dah 9weeks dah. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Tak nampak kantung or tak nampak janin ? Sy 8 minggu dh nampak janin dengan degupan jantung sekali..Ada juga orang tak nampak lagi masa 8 weeks..Kalau KK sy bila buka buku wajib bawa result scan tu..Untuk confirmkan lagi better awak pg scan lagi..

10mo ago

Owh tak pa cuba scan bawah dulu.. Ada tu mungkin persenyawaan lambat..

Period awk regular tak? Kalo regular baru usia kehamilan tu dikira dr LMP. Kalo tak regular sometimes awk ovulate lambat & usia kandungan awk blm smpi pun 8 weeks tu

10mo ago

Ouh. Kalau camtu, scan ikut bwh la sis. InshaaAllah nampak nnti tu. 😍