Buka buku pink

Kena buka buku pink? Semasa I mengandung 8weeks pergi KK minta nak buka buku pink, nurse cakap tak payah Sebab I pi swasta. #pleasehelp #advicepls

2 Balas

Hi mommy. Kalau sis bagitahu sis dah check up di swasta dan nak bersalin di swasta setahu saya memang tak perlu buka buku pink di kk. Melainkan sis tak check up di mana² dan memang nak check di kk so okay je buka buku di kk. Even bersalin di swasta nanti

2y ago

Camni sis kalau pengalaman saya check up kk bersalin kt swasta so memang nurse kk suruh inform once dah balik rumah lepas bersalin. So nurse akan datang check baby, jahitan deliver si ibu dan tahap kesihatan ibu. Dari situ dorang ada rekod. So saya teruskan je vaksin untuk anak di kk. Sebab kt swasta kalau vaksin pricey

bukan mmg kena pg klinik swasta dulu ke utk pengesahan dgn scan bru pegi kk buka buku pink? mcm pelik je kk tmpt awk ni.