1st baby : Week 22

Harini scan dekat kkia. Alhamdulillah semua normal tapi doc cakap tak boleh check jantina lagi sebab kaki baby kepit. Tak nampak pun baby punya tu.. biasanya minggu ke berapa baru boleh nampak ya? Ada orang cakap kalau scan awal sgt x nampak. Scan lambat sgt baby dah besar pun susah nak nampak. Kalau scan jantina baby kt swasta better tak? (Banyak pulak soalan sis)

12 Balas

1st baby : 39weeks still tak tahu jantina baby hahahaha . dia nak buat suprise kat mama dia la kot . due lagi 1weeks , tak sabar pula nak tengok budak yang mama selalu panggil ' chaerchy ' sebab tak tahu jantina punya pasal 😂 .

Saya checkup 2 kali tp anak malu sgt tak nak tunjuk jantina dia hahaha. Masa 22 minggu tak silap saya nak checkup, saya pujuk dia utk tunjuk jantina (cakap2 dgn dia before jumpa doc). Mmg dia tunjuk terus jantina dia 🥰

saya scan baby last time 34 or 35w itu pun still tak nampak sbb baby malu dan taknak bagi kerjasama. apa2 pun janji baby sihat kalau jantina masih tak nampak beli barang baby yg sesuai untuk unisex.

Saya pun mcm tue.. salu scan x nampak.. sy buat details scan pn mula2 x nk tunjuk.. sy jln2 kejap.. sy n somi ckp kt baby .. tunjuklah kt kami..akhirnya baby tunjuk ... Alhamdulillah...

Ada org tua cakap..tahan kencing sebelum scan..x tau la mana yg betul kan...tpi sis try la dulu..kalau sya..bby scan..sngat berkerja sma..

Boleh dah sebenarnya tu. Kalau baby bagi kerjasama, dari awal sebenarnya dah boleh nampak. Scan details terus sis. Boleh tengok semuanya.

Alhamdulillah.. Saya buat detail scan 20 wk dah boleh nampak jantina baby. InsyaAllah bakal dpt 👶 boy.Aminn

Sy scan masa 19w. Ckp ngan doc nk tahu boy or girl. Scan je terus tunjuk pistol. Biasa sgt dia. Hahahhaa

minggu 19-20 sng nmpk jantina dr ckp..tgk bby juga. cm sy bby lasak terkangkang terus nmpk jantina dia😂

Org kata mnum ais atau mkn aiskrim sblum msuk scan tu spy bby brgerak byk wktu scan